top of page

Ahşap mobilyalar doğrudan güneş ışığı almamalıdır, olabildiğince korunmalıdır. Üstlerine sıcak bir cisim koyulacağında ya da ıslak bir şey koyulacağında leke oluşmaması ve şişmemesi için altlarına mutlaka koruyucu ped veya bardak altığı gibi bir şey koymanız gerekir.

Güneş ışığı ve sıcak kadar tehlikeli bir diğer ikili ise su ve nem. Ahşap mobilyaların, su veya nem ile uzun süreli teması sonrasında çürüme meydana gelebilir. Eğer bahçe veya balkonda kullandığınız ahşap mobilyalarınız varsa bunları hava koşulları ve nemden korumak için özel olarak üretilen kılıfları tercih edebilir ya da ahşap bakım ürünleri kullanabilirsiniz

Kullanmadığınız zaman bahçe mobilyalarınızın üzerini örtebilir, ahşap mobilyaları kalorifer peteğinden uzak konumlara yerleştirebilirsiniz.

Doğal ahşap mobilyalar yaşayan bir yapı olduğundan nemden etkilenir. Nemin çok ve az olması durumunda açılabilir, dönmeler olabilir. Bu yüzden nem seviyesi sabit ve orta düzeyde olmalıdır.

Ahşap Mobilyalarımızı Nasıl Temizlemeliyiz?

Çok sık sert kimyasallarla temizlemek uzun vadede ahşap mobilyalarınıza zarar verebilir. Bu durumun önüne geçmek için mobilyanızın tozunu yumuşak veya mikrofiber bir bez ile çok bastırmadan nazikçe almalısınız. Toz alma işlemi sonrasında ise ahşap temizleyici kullanarak yüzey temizliğini gerçekleştirebilirsiniz. Eğer doğal temizlik yöntemlerini tercih ediyorsanız az sirkeli suyla ya da zeytinyağı ve limon karışımı ile ahşap mobilyalarınızı temizleyebilirsiniz. Herhangi bir kalıntı kalmaması için nemli bir bezle sildikten sonra yüzeyi kurulamayı unutmayın.






bottom of page